You are currently viewing 5 Tips til at frigive vægt

5 Tips til at frigive vægt

Her er mine 5 Tips til en lidt sundere livsstil

Jeg havde egentlig aldrig selv tænkt, at jeg var FED. Jo jo – såmænd var der da kommet nogen kæreste kilo på, efter jeg havde lært Jan at kende – lange aftener med samtaler, god mad, fløde i sovsen og masser af rødvin. Men kiloene kom ligesom bare snigende, indtil den dag hvor mit hjerte begyndte at reagere pga. for meget plak (ja, det samme som sætter sig på tænderne) i min ene forgrening til kranspulsåren.

Tænk sig – at der skal et så stort vink med en vognstang til, FØR man vågner op – og indser, at det her stikker helt af . Så du får lige her mine 5 Tips til at komme hurtigere i gang med din sundhed – for det KAN lade sig gøre, og det er SLET ikke så SVÆRT.

1. Drik masser af vand

Vand virker for utrolig mange ting, og når du starter med at frigive vægt, så er det meget vigtigt, at du får alle dine affaldsstoffer og dit ophobede gift i kroppen ud, så derfor skal du drikke mindst 2 liter vand om dagen 🙂 

2. Spis grøntsager 

Der findes masser af uprøvede grøntsager i Danmark i dag, og er du ikke vant til at spise grøntsager, så start ud i det små, f.eks. med blomkål, broccoli eller lav spaghetti ud af squash. Hvis du starter ud med f.eks. rosenkål, er der mange der giver op fra start pga. smagen … 

3. Spis kød, kylling, kalkun (medmindre du er vegetar)

Du har brug for protein, derfor skal du spise kød – det er dog bedst, hvis du begrænser ko (spis kalv isf. okse, det er sundere) & gris til max. én gang hver pr. uge, da det er meget svært for os at fordøje. Hvis du har mulighed for at købe vildt, eller selv er jæger, skal du spise masser af dette, da det er noget af det fineste og mest fedtfattige kød, vi kan få. Du kan også spise andre proteinrige madvarer, f.eks. feta, avocado, bønner og linser.

4. Spis fisk 

Du har brug for Omega 3, for det smører vores cellemembraner indeni, så cellerne bliver mere smidige – og alt det gode vi kaster i munden kan finde vej igennem systemet, så vi optager vores mad bedre.

Hvis du ikke kan fordrage fisk, kan du tage et tilskud (jeg spiser både fisk & tager et tilskud, for hjernen har brug for det sunde fedt for at modvirke bl.a. tab af hukommelse, fokus, koncentration samt angst & depression) Jeg vil gerne slå et slag for BalanceOlie, som jeg selv bruger. Den indeholder både Omega 3 og olivenolie – heraf kommer de vigtige polyfenoler.

Nye undersøgelser viser nemlig, at hvis du spiser både fiske- & olivenolie, så reduceres dødeligheden med 23%, risiko for blodpropper mindskes med 22 % og risikoen for hjerteanfald med hele 40%.

Tid er den ene ressource, vi aldrig kan få nok af …. 

5. Motion

Vi kommer ikke uden om det … Vi er nødt til at bevæge os, og det har jeg også gjort. Jeg har ca. under mit vægtforløb gået 10.000 skridt pr. dag, og efter noget tid blev jeg faktisk helt afhængig af det … Jeg har kombineret med lidt dans hjemme i stuen, og så har jeg også fået vandrestave af min mand, så kommer der lidt mere fart over feltet.

Jeg har fået masser af frisk luft, mindre vægt, meget mere energi og en klarhed i hjernen, som jeg ikke havde tidligere. Jeg har ikke hevet jern ovre ved Fitness drengene – selvom de måske er ret dejlige at se på 🙂

Smid gerne en kommentar herunder, så ses vi på bloggen en anden dag 🙂

by Bente

Jeg hjælper DIG med at slippe inflammation, så du frigiver Vægt hurtigere & får mere Energi og bedre søvn, Sundhed skal være nemt og sjovt uden forbud, så her lærer du at holde din vægt stabil med plads til fredagshygge. Du bliver mødt i øjenhøjde i et omsorgsfuldt og nærværende fællesskab, så velkommen til. Klik her for mere info.

Skriv et svar